De juiste fundamenten?

geplaatst op 23 maart 2017
De fundamenten van ons nieuwe kantoor staan als een huis. Hoe staat het met uw fundamenten? Wat een rare vraag voor een advocaat, denk u nu misschien…maar zo gek is deze nog niet. In onze praktijk als gespecialiseerd advocaat (en mediator) op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht en familierecht lopen wij vaak tegen deze vraag aan. En nog heel vaak is het antwoord er een van opgetrokken schouders.

In de komende weken behandelt steeds een van onze advocaten deze vraag op een van de verschillende rechtsgebieden waarin ons kantoor is gespecialiseerd. Deze keer staat het familierecht centraal.

Hoe is het met uw fundamenten voor, tijdens en na uw huwelijk of relatie? Bij de echtscheiding komt u de vraag al snel tegen, namelijk: Wat staat er in uw huwelijkse voorwaarden? En hoe wordt dat dan uitgelegd? Maar ook bij een discussie over omgang. Heeft u een ouderschapsplan en is die up-to-date? Wat was onze bedoeling en staat deze er wel goed in? Het kan ook zijn dat u nog helemaal geen discussie heeft, ook dan komt u de fundamenten tegen. Bijvoorbeeld bij de vraag mag u wel samen beslissen waar uw kind naar school gaat? Dus heeft u wel allebei het gezag over uw kind? Nu denkt u misschien, ach, ik heb geen problemen en alles loopt prima, dus zo’n vaart zal het niet lopen. Uiteraard hoop ik voor u dat dit het geval is en dat u nooit antwoord hoeft te geven op deze vragen. Maar stel nu eens dat het wel mis gaat. Hoe goed blijven uw huidige veronderstelde fundamenten dan nog in stand?

Wij zeggen altijd ‘voorkomen is beter dan genezen’. Denk dus goed na over uw fundamenten en laat het checken als u twijfels heeft. U kunt ons altijd bereiken via telefoonnummer 0341-760 510 of via onze email: info@vbvadvocaten.nl en over niet al te lange tijd in ons nieuwe pand bij het Weitje, maar nu nog op het Middelerf 14 in Ermelo.

VBV Advocaten

Angelique Verweij