Nieuws

VBV Advocaten houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


Dag van de Scheiding 10 september 2021
9 sept 2021
Op vrijdag 10 september a.s. vindt de Dag van de Scheiding plaats. Op deze Dag van de Scheiding opent ons kantoor de deuren om informatie te geven over scheiden. Er kan informatie worden verkregen over onder andere (partner- en kinder)alimentatie, scheiden met kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis.


Wetsvoorstel dubbele achternaam
18 feb 2021
Het moet mogelijk worden dat kinderen de achternamen van beide ouders dragen, aldus het wetsvoorstel van minister Dekker voor Rechtsbescherming dat dit regelt.


Enkele wetswijzigingen in het arbeidsrecht per 1 januari 2021
3 jan 2021
Wat verandert er per 1 januari 2021 voor ondernemers en hun personeel? Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging, beperking vrije ruimte fiscaal loon en mogelijkheden omscholing. Een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen voor werkgevers.


Indexering alimentatie per 1 januari 2021 op 3,0%
15 nov 2020
Ingevolge artikel 1:402a BW wijzigt de kinder- en partneralimentatie jaarlijks met een door de minister van Justitie vast te stellen percentage. Het indexeringspercentage voor 2021 is bekend geworden. Het percentage is gesteld op 3%.


De thuiswerkovereenkomst: doen of laten?
20 okt 2020
Het thuiswerken heeft de afgelopen maanden een vlucht genomen door het coronavirus dat ons leven en daarmee ook ons werk sterk beïnvloedt. Werkgevers werden van de een op andere dag geconfronteerd met de situatie dat als het mogelijk is er thuis gewerkt moe(s)t worden. Als er nog weinig geregeld is, wordt het nu wel de tijd om te doen.

VBV Advocaten

Angelique Verweij