Vragen? Bel ons gerust:0341 - 76 05 10

Waar moet je opletten bij een vaststellingsovereenkomst?

Werkgever en werknemer: zorg er voor dat alles goed is vastgelegd als een arbeidsovereenkomst moet eindigen.

Als je een vaststellingsovereenkomst krijgt aangeboden, laat deze dan door een ervaren arbeidsrechtadvocaat controleren. Er kunnen diverse valkuilen zijn, waarvoor VBV Advocaten u kan behoeden.

Wat is eigenlijk een vaststellingsovereenkomt?
Met een vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd, beëindigen de werkgever en de werknemer de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Bij de vaststellingsovereenkomst is het van belang dat een aantal zaken ten minste is opgenomen, zoals de reden van het ontslag, wordt de opzegtermijn in acht genomen, wordt er een transitievergoeding aangeboden, etc.

Het belangrijkste voor de werknemer is om eerst te kijken wat de gevolgen zijn voor uw WW-uitkering: als u verwijtbaar werkloos wordt dan zal het UWV uw aanvraag voor een WW-uiterking afwijzen. Daarnaast kunnen we met elkaar bekijken of er nog verdere onderhandeling over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst mogelijk is, zoals een hogere vergoeding of een scholingsbudget.

Wilt u weten hoe u moet reageren op een voorstel van uw werkgever, neem dan met een van onze advocaten contact op voor advies.

Wilt u als werkgever een vaststellingsovereenkomst op maat laten maken, ook dan staan wij graag voor u klaar en wijzen wij u op de belangrijkste elementen.
Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neemt u dan gerust contact op met een van onze arbeidsrechtadvocaten van ons kantoor.

Angelique Verweij en Wesley Sallé
tel. 0341-760510
a.verweij@vbvadvocaten.nl of w.salle@vbvadvocaten.nl

Maak nu een
afspraak