Vragen? Bel ons gerust:0341 - 76 05 10

Hoe lang mag de proeftijd zijn?

Als werkgever of ondernemer is het van belang op de hoogte te zijn van diverse wetswijzigingen. Angelique Verweij van VBV Advocaten, specialist in het arbeidsrecht, beschikt over een brede expertise om werkgevers en ondernemers in het juridisch proces te begeleiden en daarbij de laatste ontwikkelingen in het oog te houden. Zoals de gevolgen voor de praktijk na de invoering van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid per 1 januari en 1 juli 2015.

Proeftijd
Tot de invoering van deze nieuwe wet was het mogelijk om in elke arbeidsovereenkomst – ongeacht de duur - een proeftijd op te nemen. Dit is nu gewijzigd. Bij tijdelijke contracten van 6 maanden of minder kan in de arbeidsovereenkomst geen proeftijd meer worden opgenomen. Bij cao mag van de wettelijke proeftijd worden afgeweken.

Wanneer u als werkgever of ondernemer rechtshulp in het arbeidsrecht nodig heeft, zorgt VBV Advocaten voor betrouwbaar advies zodat uw arbeidsovereenkomsten aan de wet en/of aan de in uw branche geldende cao voldoen.

Nadere informatie
Wenst u meer informatie? Bijvoorbeeld over de recente wetswijzingen en de gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld de arbeidsovereenkomsten of wilt u uw arbeidsovereenkomst laten checken? Dan kunt u contact opnemen met Angelique Verweij, specialist in het arbeidsrecht.

U kunt ons gerust bellen op 0341 – 76 05 10 of e-mailen naar a.verweij@vbvadvocaten.nl

Maak nu een
afspraak